onsdag 30. oktober 2013

Kjært barn har mange navn,men bare ett er rett...

Heisann,folkens.:) Jammen er folk uenig i mye rart,gitt. Blandt annet hva den vakre elva som renner gjennom byen vår og nabobyen her egentlig heter.Dette er et tema som dukker opp med jevne mellomrom, og som virkelig setter sinnene i kok langs elvebredden! Nå senest var det faktisk en mann fra nabobyen som kontaktet Google og fikk medhold i skifte av navn fra Skienselva til Porsgrunnselva. Dette kunne selvsagt ikke gå ustraffet hen, og per dato har Google snudd og vi har fått tilbake elva vår, som selvfølgelig heter Skienselva. Vi var her først, vi har hatt bystatus i sånn ca 500 år før nabobyen i det hele tatt dukket opp på noe kart, så DET!! Vel, nå som det er opp og avgjort kan dere jo få se noen bilder av hva vi hisser oss sånn opp over her i distriktet- presenterer herved Ælva vår!:)


Midt i Skien

Ved bryggene en sommerdag

Ved Hjellebrygga i Skien med M/S Victoria klar til en tur opp
Telemarkskanalen.

Gråten, mitt barndomshjem.♥

Skien by night

Og da har man kommet opp til naboen; her er Porsgrunns del av elva..

Sola sto opp i tåke over Porsgrunnsbrua i morges. Pent her
også,det skal innrømmes.;)
Så da har dere altså fått en liten tur langs stridens eple, og for dere som ikke bor lokalt vet dere altså at elva heter- ja,nettopp, Skienselva.

I MORGEN ER DET HALLOWEEN, OG JEG ØNSKER ALLE EN SKUMMEL OG FLOTT FEIRING!

tirsdag 29. oktober 2013

To dager til Halloween..



Hei og god tirsdagskveld alle sammen. Svinser bare fort innom for å ønske alle en god natt med søte drømmer før Halloween er over oss med all sin skrekk og gru, hehe.;) Her hjemme blir det som vanlig feiring med gresskarlykter, hekser og spøkelser og Halloweenfest med gode og for anledningen skumle venner. :) Jeg deler selvfølgelig moroa med dere når tiden kommer- så får dere ha det fint så lenge!

NATTINATT!

søndag 27. oktober 2013

Søndagshilsen fra Nisterudtjenn

Hei på dere!.:) Håper alle har en finfin søndagsmorgen, med klokker som er klare for vintertid. Jeg på den annen side greide jo,tradisjonen tro, å glemme det selvfølgelig! På den lyse siden fikk jeg jo en time "ekstra" imorges, så ingenting så galt at det ikke er godt for noe.:) Idag er det grått og mildt og ikke voldsomt fristende utevær, så det blir middagsgjester her hjemme idag. Alltid hyggelig med gode venner på besøk med god mat og drikke. Og på menyen idag står lammestek servert med blomkålpure og glaserte poteter, og eplekake til dessert- ordentlig høstmat,synes jeg.:) Men så var det Nisterudtjenn, altså. Et nydelig lite sted, og der var vi på tur igår. Tåken hang i tretoppene helt til sola tok over, og det ble noen bilder selvfølgelig. Best å sanke høstfarger mens de fortsatt er her, sånn at man kan varme seg litt på dem i den kalde vinteren, synes jeg.:) Her er noen smaksprøver fra vakre Nisterudtjenn:









Vakre farger på myrene og glassklart vannspeil, fint var det der synes jeg. Og nederst er det et lite glimt av bystranda vår gjennom en gren med høstens siste blader. Snart kommer den kalde,fine tida, dere.:) 

DA ØNSKER JEG EN HERLIG SØNDAG TIL ALLE SAMMEN!

søndag 20. oktober 2013

Min yndlingsfarge er oktober.

Søndag igjen- nok en helg straks over. Det er vel kanskje flere enn meg som synes helga går litt vel fort, kanskje?:) Og fra kaldt, men strålende vær igår til et ørlite melisdryss idag- jammen våknet vi til snøflak på ruta. Så da må man jo prøve å fange noen, med kamera om ikke annet. Jeg deler like godt noen øyeblikk fra denne helgen med dere her,jeg.:)















Fantastiske oktober med sin blanding av årstider og farger- herlig! Og etter en vel overstått fotosafari er det ikke å forakte med varm kakao og levende lys i stua heller.♥ 

HA EN RIKTIG SÅ FIN START PÅ NY UKE, SÅ BLOGGES VI SNART IGJEN!







onsdag 16. oktober 2013

God høstkveld.

Hei der ute i oktobermørket,





stikker bare fort innom for å hilse på, og for å ønske alle sammen en lun, koselig onsdagskveld. :) Og kanskje bare littegrann for å vise fram mitt nye lysglass og gullpute fra flotte Kremmerhuset- litt nytt stæsj til huset gjør godt i disse inne-tider! Og varme høstfarger i vinrødt,kobber og gull bugner på hyllene og gjør det jo kul umulig å gå hjem tomhendt også.;)

Nå blir det varme ostesmørbrød og ny episode av Once upon a time her på berget- herlig!
Vi blogges snart. :)

lørdag 12. oktober 2013

Fra B til A.

Strålende lørdagsmorgen,alle sammen!:) Ok, dette begynner å bli en vane - nok en gang er jeg i klærne og på veien med kamera før soloppgang og mens verden sover. Også jeg,da, som alltid har vært ihuga B-menneske; sto vel ALDRI frivillig opp tidlig dersom jeg ikke måtte! Nå slår jeg stiften omtrent på vei ut før halv sju på lørdags morgen- så nå er jeg altså A-menneske! Og som jeg storkoser meg der jeg bykser omkring og foreviger stort og smått.:) Her er dagens fangst:


Ved elva vår før sola har kommet på plass.

Kjent og kjært syn fra barndommens trakter...

Byen vår speiler seg idet sola titter over horisonten.

Denne broa kjører jeg over daglig- men jammen er den
fin undenfra også!

Før byen og båter våkner til liv...

...og ut av tåka svømte disse skjønnhetene. Total fredsfølelse.♥

Og som det flammer av farger i disse tider! Herlig!

Så mitt nye og bedre liv som morgenfugl betaler seg i form av alle disse herlige øyeblikkene som jeg ikke hadde fått meg når dagens rabalder og trafikk kommer i gang. Gleder meg til neste gang, jeg.:)

HA EN DEILIG LØRDAG OG EN ELLERS FLOTT HELG!

mandag 7. oktober 2013

En liten stemningsrevy fra uka som gikk

Hei på dere! Nok en uke har flydd avsted og etterlatt mange flotte glimt av høststemning både til lands og til vanns. Vanen tro prøver jeg å fange flest mulig, og her er en liten medley:

Morgengry ved Nordsjø

Flammende trær

Morgenfrost før soloppgang ved Børsesjø

Utrolig vakre Skotfoss kirke

Ved Telemarkskanalen

Skogsidyll

Skotfoss.

Hvalfangstmonumentet i Sandefjord.

Og en fantastisk solnedgang vi beundret på vei fra Sverige.

SÅ DA GLEDER JEG MEG TIL EN NY UKE MED INNTRYKK, OG SÅ MÅ DERE HA EN FIN KVELD!:)

søndag 6. oktober 2013

Rød høst.

Da var det nesten tid for opp å stå, ut å gå på jobb igjen- som helga flyr! Og jeg har hatt en herlig helg, med superkoselig tur til Sverige med mann og gode venner, noen flotte turer i nydelig høstvær og bare kost meg glugg i hjel egentlig! Så jeg er klar for ny uke iallfall.:)
Nå som naturen gløder av farger blir man jo så inspirert at man har lyst til å fylle huset med dem også, og særlig står rødt høyt hos meg.


Lekker inspirasjon fra Huffingtonpost.

Hotstyledesign.com  Lunt og herlig!

Enkel og genial ide til bordpynt på høstbordet.

Rød eføy gløder på gjerder og vegger.
Røde, fristende epler er flott grunn til å bake!

Røde, røde rognebær...

Og trær som stråler i rødt og flammefarger.

FANTASTISK, FRISKT OG FRISTENDE!

Det blir definitivt røde touch i interiøret her hjemme, det er helt sikkert!
Kanskje skulle man male en liten krakk i en varm rødfarge?
Jeg holder dere underrettet; i mellomtiden ønsker jeg dere
en god natt og en super start på ny uke!

torsdag 3. oktober 2013

Ønsker alle en god høstkveld.

Det begynner å bli mørke, kalde kvelder, og da er det innekos som gjelder! Pakk dere inn i et mykt pledd, tenn levende lys, fyll noe godt og varmt i kopp eller krus, og kooos dere!





Her på berget nytes nydelige, røde roser som mannen hadde med hjem idag og et duftlys som dufter kanel.♥

SÅ DA ER DET BARE Å HA EN GOD OKTOBERKVELD!:)