På en nokså iskald dag i januar frister det med "real" mat, så derfor ble det gulasj til middag i dag.
Mannen til bestevenninne er kokk, og han ga meg en oppskrift som er fantastisk god. Det tar litt tid å lage, men er absolutt verdt tiden det tar.
Jeg deler oppskriften med dere, og anbefaler den på det varmeste. Siden jeg fikk den av Bjørn,heter den:
BJØRNS GULASJ.
1,2 kg storfe høyrygg
3 ss olje
5 løk
3 båter hvitløk
3 ss tomatpure
4 gulrøtter
7-8 poteter
4 røde paprika
1 purre
1,5 l utblandet kjøttbuljong
6 ts paprikapulver
2 ts karve
Salt og pepper
Skjær kjøttet i terninger (ca 2x2cm), kutt løk i samme størrelse,og finhakk hvitløken.
Kutt poteter og gulrøtter i terninger,paprika og purre i strimler.
Brun kjøttet i varm kjele, når det har fått fin farge har man i løk,hvitløk og karve, og surrer dette i et par minutter før man heller over kjøttbuljongen.
Ha i ca halvparten av purren og paprikaen.
Gi dette et oppkok og la koke til kjøttet er mørt,ca 1-1,5 time.
Ha i poteter,gulrøtter,tomatpure,paprikapulver og resten av grønnsakene, og la koke 10-15 min.
Smak til med salt og pepper.
Sett til avkjøling og varm opp og la koke i ca 10 min før servering.
Nystekt foccacciabrød smaker deilig til!
GOD APPETITT!
Nam nam:)
SvarSlettDen er utrolig god;lager nok til to dager hver gang og folket her spiser i bøtter og lass.:)
SlettDetta er kjempe godt! Anbefales på det varmeste!
SvarSlettSå bra at den falt i smak da :)
SvarSlettKos dere
Det skal jeg love deg at den gjør.:)) Kjempegod!
Slett