Slik gjøres det:
Man trenger:
Malt koriander Paprikapulver
Korianderblader Finhakket chili
Hvitløkspulver Sitronpepper
Gul og rød paprika, skåret i strimler
En løk skåret i båter
3 ss saft fra en sitron
1,5 ss olje
1/2 ts salt
500 g kyllingfileter skåret i biter
Sett stekovnen på 200 grader.
Bland paprika og løk med 1 ts malt koriander og 1/2 ss av oljen i en langpanne.
Bland 1/2 ts korianderblader, 1 ts hakket chili, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts paprikapulver, 1 ts sitronpepper, og salt sammen med resten av oljen og sitronsaften i en bolle. Legg i kyllingen, og legg dette over grønnsakene.
Sett i ovnen og stek i ca 40-45 min, til kyllingen er gjennomstekt.
Piri piri kylling smaker godt med salat og godt brød til. Jeg synes gratinert blomkål smaker nydelig til, så det har vi som tilbehør her.
Til blomkålen trenger du:
1 blomkålhode, kok mørt.
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl kraft
2 dl fløte
Ca 2 dl revet ost.
Smelt smør, rør inn mel over svak varme. Spe med blomkålkraft og fløte til en jevn, passe tykk saus. Kok den et par min. Slå av varmen og rør inn 1 dl revet ost.Legg blomkålen på ildfast fat, hell ostesausen over og dryss på resten av osten. Gratiner under grill eller sterk overvarme til osten smelter.
Og vips, så har du noe veldig godt å servere på lørdagskvelden.:)
Høres og ser helt nydelig ut! :-)
SvarSlettDen er kjempegod, og akkurat passe spicy. Prøv den.:)
Slett