lørdag 16. februar 2013

Ovnsbakt Piri Piri kylling.

Da hopper jeg innom nok engang i dag for å dele en oppskrift på noe kjempegodt med dere.:) Ovnsbakt Piri Piri kylling er helt digg; det tar litt tid å lage, så det passer godt på lørdagskvelden eller når man ellers ikke har det for travelt.
Slik gjøres det:

Man trenger:

Malt koriander                     Paprikapulver
Korianderblader                 Finhakket chili
Hvitløkspulver                      Sitronpepper


Gul og rød paprika, skåret i strimler
En løk skåret i båter
3 ss saft fra en sitron
1,5 ss olje
1/2 ts salt
500 g kyllingfileter skåret i biter

Sett stekovnen på 200 grader.
Bland paprika og løk med 1 ts malt koriander og 1/2 ss av oljen i en langpanne.
Bland 1/2 ts korianderblader, 1 ts hakket chili, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts paprikapulver, 1 ts sitronpepper, og salt sammen med resten av oljen og sitronsaften i en bolle. Legg i kyllingen, og legg dette over grønnsakene.




Sett i ovnen og stek i ca 40-45 min, til kyllingen er gjennomstekt.
Piri piri kylling smaker godt med salat og godt brød til. Jeg synes gratinert blomkål smaker nydelig til, så det har vi som tilbehør her.





Til  blomkålen trenger du:

1 blomkålhode, kok mørt.
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl kraft
2 dl fløte
Ca 2 dl revet ost.













Smelt smør, rør inn mel over svak varme. Spe med blomkålkraft og fløte til en jevn, passe tykk saus. Kok den et par min. Slå av varmen og rør inn 1 dl revet ost.Legg blomkålen på ildfast fat, hell ostesausen over og dryss på resten av osten. Gratiner under grill eller sterk overvarme til osten smelter.

Og vips, så har du noe veldig godt å servere på lørdagskvelden.:)

2 kommentarer:

  1. Høres og ser helt nydelig ut! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er kjempegod, og akkurat passe spicy. Prøv den.:)

      Slett