søndag 8. september 2013

Høyt henger de...

Og de er både vakre og dekorative inne som ute.
Rognebær, så klart- strålende, røde rognebær!



Rognebærgele servert til høstens viltkjøtt er heller ikke å forakte, så jeg akter å plukke en haug av dem og lage noen glass av herligheten. Da trengs en grei oppskrift, og i tilfelle noen av dere også blir fristet ut på skogstur med bøtte får dere en her:

                         ROGNEBÆRGELE

250 g sukker
500 g rognebær
1 l vann
10 pl gelatin.

Slik gjør man:

Rens bærene og ha i en kjele med vannet. Kokes i ca 30 min. Sil av og kast bærene. Deretter tilsettes sukker, rør til det er oppløst. Avkjøl blandingen. Bløt gelatinen opp i vann, og klem så ut vannet.Greit å sjekke hvor mye gelatin som trengs, det avhenger litt av hva slags type man kjøper. Gelatinen varmes så opp i litt av rognebærsaften, og når den har smeltet tilsettes resten av saften. Rør godt og sett kaldt til det har stivnet. 

Smaker helt himmelsk servert til elg, rein eller hjortekjøtt!

GOD ROGNEBÆRJAKT, ALLE SAMMEN!

Ha en avslappende søndag, og er det rognebær til overs, er de flotte i vase også!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar