søndag 28. april 2013

Vårglimt fra skogen.

Da svinger jeg innom og deler noen små glimt fra skogen her slik den så ut på søndagsturen min.
VÅRLIG OG VAKKERT OVERALT.

FORTSATT GOD KVELD TIL DERE.

Krydderplanter og sånt.

Hei og hopp! På min lille runde innom Mester Grønn igår benyttet jeg meg av tilbudet de hadde på friske krydderplanter, 3 for 100 kr. Jeg bruker friske urter og krydder i stort sett all matlaging,så da er sånne tilbud veldig velkomne.:) Disse skal få stå og slikke litt sol på verandaen så lenge,i allfall om dagen. Natten tilbringer de nok innendørs enn så lenge. Jeg rasket med meg et par lavendelplanter også, og de pryder inngangspartiet mitt. Litt hvite dekorsteiner fra Plantasjen under pottene så ble det riktig bra,synes jeg.

HA EN FIN VÅRLIG SØNDAG VIDERE,VI BLOGGES SNART!

lørdag 27. april 2013

Dugnad i hagen.

God lørdag,alle sammen. Dagen idag har stort sett bestått av jobbing i hagen- nå som det ENDELIG har kommet litt varme er det på tide å gjøre hagen klar for utelivet. Hvem trenger vel forresten Elixia & co når man kan rake,grave,klippe og bære barksekker? Merker godt på kroppen at noen timer har gått med til denslags,må jeg si! Hehe. Men ryddig og fint ble det,og jeg vet at det er litt tidlig ennå, men jeg måtte sette ut litt blomster.I rosa. Sommerfarger.Ahhh!

Rundt springvannet mitt kommer Maria Nøkleblommen fram.Rabarbraen stikker hodet opp.Rabarbrapai med is=sommer.♡


Falt for fargen på denne lille lykten fra Plantasjen.
Superpetunia som tåler litt tøft vær tok jeg sjansen på å sette ut.Rosa margeritter...Og denne lys rosa geraniumen-elsker disse,skjønt denne skal inn over natten foreløpig.


Sånn ble altså hagen min litt klar for mai som er rett rundt hjørnet, og alle fridagene hvor vi forhåpentligvis kan tilbringe masse tid utendørs. Er dere igang med hageonna enda?

GOD KVELD VIDERE OG KOS DERE!

mandag 22. april 2013

Mitt lille,grønne fuglehus.

Jeg elsker grønt,og særlig dus mintgrønn.Derfor ble jeg veldig glad da jeg kom over dette søte,lille fuglehuset i nettopp mintgrønn på Sia Interiør i Sverige. Det ble med meg hjem, og henger på drivvedstigen på kjøkkenet sammen med annet grønt småstæsj.Elsker det! Litt lavendel i løs vekt måtte jeg også ha med, det havnet i en liten glasskrukke i stua der det står og dufter helt himmelsk! Og sist et lite glimt av krokusen min,som plutselig bestemte seg for å dukke fram-nå er det definitivt vår!
Ingen fugler som får gleden av dette, bare jeg,hehe.
Herlig lavendel!Og vår i hagen! Er det ikke fantastisk å tenke på at vi har den beste tiden på året foran oss?

DA ØNSKER JEG EN FLOTT START PÅ NY UKE, OG GOD MANDAG TIL ALLE MINE FINE BLOGGEVENNER.

søndag 21. april 2013

Nordens Ark

Hei på dere. En hel uke har gått siden siste gang vi snakkes- jammen går tiden fort! Mannen og jeg dro en tur til Sverige igår for å utnytte lørdagen og det strålende været, og vi bestemte oss for å dra innom et sted vi aldri har vært før. Nordens Ark er en dyrepark som er hjem for over 80 arter, noen utryddingstruet. Alle inntektene til parken går til å sikre dyras framtid og vel, og med et besøk i parken bidrar du til å bevare disse dyra.
Parken er utrolig vakker, dyra lever i naturlig miljø og man vandrer rundt i et område med 3 km med små veier gjennom skog, over små broer over bekker og en liten elv og med picnic-bord plassert på utsiktsposter over idyllisk natur. De har også en bondegårdsavdeling med kuer, griser, lam og killinger og søte smådyr som barna kan fryde seg over. Vakkert landskap.
Litt Astrid Lindgrensk...
Vårstemning...Reinsdyra søkte litt ro og skygge mellom trærne.Herr og fru Stork i lykkelige omstendigheter?


Disse store kattedyra er så flotte, denne leoparden måtte jeg vente på å få et bilde av,men den var verdt det!Tigeren venter småtigre, og var derfor litt ekstra sky.
Hun fikk derfor være i fred for besøkende mest mulig, men jeg fikk tatt et par bilder likevel..se,så vakker hun er!Fantastisk vakker,om enn veldig uvillig til å posere for kamera.:)Her er herr Ulv på vakt-blir trist når jeg tenker på hvor få det er igjen av disse nydelige dyra i naturen her hjemme.Den lille,røde pandaen ville bare sove..


Disse turtelduene kommer fra Tsjadikistan.


Og denne lille,blide tassen traff jeg i bondegårdavdelingen.

ANBEFALER ABSOLUTT ET BESØK HER, VI KOMMER SÅ DEFINITIVT TILBAKE. ØNSKER DERE EN FIN SØNDAG VIDERE!

lørdag 13. april 2013

Vårsol på Mølen.

Etter to dager med slapsesnø som lavet ned, kom sola tilbake i fullt monn. I over 10 herlige pluss gikk turen til vakre Mølen, hvor våren var i full gang. Naturen her er vakker året rundt, og uansett årstid eller vær er det alltid folk her i samme ærend som meg- nyte dette vakre stedet, den friske luften og fotografere stort og smått i det unike landskapet. Tenk at det har ligget uforandret siden istiden! Slik møtte det meg idag:Gleder meg til neste fotorunde her ute, det blir nok når sommeren melder sin ankomst,tenker jeg.


HA EN FINFIN LØRDAG OG NYT VÅREN!

onsdag 10. april 2013

Håpet er lysegrønt..

Jeg kjøpte det i fjor sommer og det sto ute litt for lenge, det rakk et par frostnetter før jeg tok det inn. Etter at jeg forbarmet meg over det og satte det lunt og godt i kjøkkenvinduet mitt kastet det alle bladene sine, og så ganske stakkarslig ut-heldigvis ga jeg ikke etter for innskytelsen om å slenge det. Litt etter litt har bladene kommet tilbake, og nye skudd dukker stadig opp.
Så tålmodigheten lønte seg, og mitt lille oliventre lever og spirer i beste velgående. Hvem vet-kanskje det vokser fram noen oliven på det også dersom det får stå i fred i kroken sin. 


NYT ONSDAGEN, OG ALT SOM SPIRER OG GROR.

tirsdag 9. april 2013

Favoritter i hagen.

I et anfall av lengsel etter å pusle rundt i hagen,som forøvrig ikke er snøfri ennå, planlegger jeg så smått sommerens blomsterfryd. Jeg har noen absolutte favoritter- noen har jeg plantet fra før, noen skal jeg ha flere av og noen nykomlinger blir det nok også. Øverst på lista over mine yndlinger står nok

                      LAVENDEL

Denne utrolig vakre og velduftende urteplanten er ikke bare dekorativ, den kan jo brukes til så mangt også. I småkaker, som kakepynt, til rengjøring osv. For å få den herlige lavendelduften i huset klipper jeg bare opp noen av blomstene, og koker dem noen minutter i en kjele. Jeg har lyst til å prøve meg på en liten hekk....


..men enn så lenge pynter dette opp på kjøkkenskapet mitt.

En annen favoritt er peonen. Den er vakker i alle sjatteringer, jeg har allerede mørk rød og knall rosa, men jeg skal ha en i lys,sart rosa også i sommer.Disse har jeg hatt en stund, elsker fargen!Og disse skal anskaffes og plantes ved siden av.♡


Og en nykomling i år blir noe jeg forbinder med min kjæreste mormors hage, nemlig denne:                            LØYTNANTSHJERTER.

SÅ SÅNN ER PLANEN FOR MIN SOMMERHAGE- KRYSSER FINGRENE FOR EN VARM OG FIN SOMMER! NOEN SOM VET OM ANDRE HAGEBLOMSTER SOM KANSKJE IKKE SEES SÅ OFTE LENGER?

HA EN FINFIN TIRSDAG VIDERE,ALLE SAMMEN.

Bilder:drunkenbotanist.blogspot.com,plantsolutionsnj.com,merlinsmistress.com,bridgewatergardens.com,dorkmuffin.com,himmelberga.

søndag 7. april 2013

Klar for utelivet.


Hei på dere. Sola skinner, det er varmegrader og da passer det jo fint å gjøre uteplassen klar til bruk etter en lang vinter. Så her er det vasket, ryddet og satt ut litt blomster- jeg satser på at påskeliljer, muscari og stemor holder koken selv om det fortsatt går under null her om natten. Men for en deilig følelse å tilbringe formiddagen her i kroken min i solskinn som varmer!

Det gamle kjøkkenbordet var en arv etter en gammel tante,og var i furu som hadde gulnet veldig, så det malte jeg med denne turkisfargen, som jeg synes er så frisk og fin. 
Disse pottene fant jeg på Plantasjen, og jeg synes de var så gammeldagse og søte, så jeg kjøpte flere av dem og satte litt hist og pist. 

Så nå er alt klart for en forhåpentligvis solfylt vår og sommer her ute, nå er det hagens tur så fort snøen er helt borte. Det gleder jeg meg veldig til, så måtte sola smelte resten av vinteren vekk superfort! Herlig å rydde vekk det som vokste ifjor og gjøre plass til det som skal fram iår- kjøpe nye,spennende planter og kjenne duften av ny bark...å, som jeg ser fram til det!

KOS DERE I VÅRSOLA, VI BLOGGES SNART.

onsdag 3. april 2013

Rosa onsdag.

Hei alle sammen, håper dere har hatt en fin påske? Det har iallfall vært fantastisk vær og SOL i massevis, så uansett om man har hatt påske til fjells,ved sjøen eller i byen har man kunnet nyte de dyrebare strålene. Her på berget har tiden gått til ren avslapning og deilige,lange gåturer sammen med min yngste som har vært hjemme på påskeferie fra skole utenlands. Men hverdagen er igang igjen, og idag er påskepynten tatt ned og plassert trygt på loftet,klar til neste år. Og jeg lengter etter pasteller-særlig rosa!Dermed flyttet rosa ildtopper inn hos meg. De søte,små hjertene er fra Mester Grønn.
Jeg synes sukkertøyrosa er en herlig farge, helt til å bli glad av!:)En liten detalj fra det lille skapet mitt. Det kuppet jeg på en liten interiørbutikk her i fjorden på supersalg, og jeg synes det er så fint.


DA GJENSTÅR DET BARE Å ØNSKE DERE EN FIN ONSDAGSKVELD, OG JAMMEN ER DET STRAKS HELG OG FRI IGJEN!